Fettfattiga chokladmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa muffinsen kan nästan inte ses på vågen.....

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 300 g vetemjöl
  • 225 g strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 1 1/4 dl solrosolja
  • 1 3/4 lättmjölk
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Glasyr
  • 2 msk smör, rumsvarmt
  • 175 g florsocker, siktat
  • 30 g kakaopulver
  • ½ tsk apelsin arom
  • ½ tsk vaniljextrakt
  • 4 msk lättmjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj fördjupningarna i en muffinsplåt eller sätt formar i dem. Blanda mjöl, socker, bakpulver och kakao i en skål. Vispa ägg, olja, lättmjölk och vaniljextrakten i en skål med elvisp. Vänd ner mjölblandingen i äggsmeten och rör om tills det precis blandar sig. Rör inte om för mycket i smeten. Fördela smeten i muffinsformar eller plåtens fördjupningar.
    2. Grädda muffinsen i 20 minuter. Ta ut formen från ugnen och låt muffinsen svalna av 5 minuter i formen, innan du försiktigt stjälper upp dem. Ställ dem på en bakrist för att avsvalna helt.
    3. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna utom lättmjölken. Tillsätt långsamt mjölken och vispa med en elvisp, så att glasyren blir fast, men bredbar. Bred ut glasyren på muffinsen.
    4. Ät och njut utan att få dåligt samvete bakefter!
    5. Tips på 3 variationer: Med hasselnötter: Tillsätt 3 msk hackade rostade hasselnötter till degen. Med hallon: Tillsätt 75 g färska eller djupfrysta hallon till degen. Med squash: Tillsätt 1 tsk mald svartpeppar till de torra ingredienserna, och 75 g riven squash till degen.
    6. Muffins utan glasyr håller sig i en lufttät behållare i 3 dagar och i frys upp till 3 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben