Fettucine med kyckling och champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett välprövat recept som alltid fått lovord av de bjudna

Ingredienser

  • 400 g fettucine
  • 2 stora kycklingfiléer
  • 1 msk olivolja
  • 30 g smör
  • 2 skivor bacon
  • 2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 250 g skivade färska champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 1,5 -2 dl grädde
  • 4 salladslökar hackade
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 dl riven parmesanost till serveringen
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i en stor kastrull tills den är al dente klar.
    2. Putsa kycklingfiléerna fria från fett och skär dem i tunna strimlor. Hetta upp olja och smör i en tjockbottnad stekpanna, tillsätt kycklingen och fräs på medelstark värme ca 3 min tills köttet är väl brynt. Tillsätt bacon, vitlök och svamp och fräs 2 min, rör om då och då.
    3. Tillsätt vinet och låt det koka ihop till halv mängd. Tillsätt därefter grädde och salladslök och ge det ett ordentligt uppkok. Rör ut mjölet i vattnet och rörö ner blandningen tills såsen kokar och börjar tjockna. Sänk därefter värmen och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. Vänd ner såsen i pastan och rör om på svag värme tills allat är väl blandat. Strö över parmesanosten och servera genast tillsammans med en grönsallad och kanske lite varmt örtbröd.
    5. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben