Kyckling med champinjoner

Serverar: 4 portioner

God variation på kyckling...

Ingredienser

  • ½ kg kycklinglår
  • 1 dl hackad färsklök
  • 15 st champinjoner
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 skalade/tärnade tomater
  • Lite hackad persilja
  • 100 g smulad Feta
  • 10-15 st kärnfria kalamataoliver
  • 4-6 marinerade soltorkade tomater
  • ¼ dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglåren i två delar, och bryn dem i olivolja tills de är gyllenbruna.
    2. Tillsätt löken och champinjonerna. När de är mjuka och genomvarma, tillsätt de hackade tomaterna, oliverna, vinet och de soltorkade tomaterna.
    3. Sänk värmen och låt stå tills såsen har tjocknat, i ca 10-15 minuter.
    4. Häll över allt till ett serveringsfat, strö över persilja och den smulade fetaosten.
    5. Servera med potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben