Kyckling med champinjoner
God variation på kyckling...
Ingredienser
½ kg kycklinglår
1 dl hackad färsklök
15 st champinjoner
2 dl torrt vitt vin
2 skalade/tärnade tomater
Lite hackad persilja
100 g smulad Feta
10-15 st kärnfria kalamataoliver
4-6 marinerade soltorkade tomater
¼ dl olivolja
Instruktioner
- Dela kycklinglåren i två delar, och bryn dem i olivolja tills de är gyllenbruna.
- Tillsätt löken och champinjonerna. När de är mjuka och genomvarma, tillsätt de hackade tomaterna, oliverna, vinet och de soltorkade tomaterna.
- Sänk värmen och låt stå tills såsen har tjocknat, i ca 10-15 minuter.
- Häll över allt till ett serveringsfat, strö över persilja och den smulade fetaosten.
- Servera med potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Mat i backen
Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...
Fräscha sommarrätter
Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...