Fiberrik Pain Riche

Serverar: 4 portioner

Tid: 7 timmar 20 minuter

Jättegod Pain Riche. Gott till sallad, Chili Con Carne eller enbart med vitlökssmör.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl havrekli
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2,2 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av vattnet, saltet, havrekli och havregryn. Arbeta ner det mesta av mjölet tills degen släpper degbunkens kanter. Strö ett tunt lager mjöl över degen, lägg på en bakduk och låt degen jäsa övertäckt 2 timmar i rumstemperatur. Arbeta ihop degen och knåda in resten av mjölet. Forma till fyra avlånga längder. Snitta dem på snedden med en kniv och låt dem jäsa ytterligare en timme. Pensla med vatten. Strö på lite havregryn och grädda i 250 grader i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    2 h 25 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben