Fiberrika hurtbullar

Serverar: 20-22 portioner

Nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oliv / sesamolja
  • 4 dl filmjölk
  • 50 g jäst
  • 2 ½ dl finrivna morötter
  • 2 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 9 dl lantvetemjöl
  • 1 dl mjöl til utbakning
  • Instruktioner

    1. Blanda solroskärnor, linfrö och vatten i en bunke. Låt svälla någon timme.
    2. Värm försiktigt olja och filmjölk till 37 grader. Smula jästen och rör ut den i lite av den ljumma vätskan. Tillsätt resten av filen samt övriga ingredienser. Arbeta in mjölet i omgångar.
    3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter. Arbeta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 2 rullar. Skär varje rulle i 10-11 jämnstora bitar. Forma dem till runda eller ovala bullar.
    4. Låt jäsa på bakpappersklädd plåt ca 15 minuter. Pensla med filmjölk och grädda i 225 ºC i 12-15 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 10 min
    1
    12
    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben