Fibrexbullar á la viktväktarna
Mycket nyttiga och goda bullar. Ett recept jag fått av viktväktarna för en del år sedan.
30 g= 1 B
Fibrex är gjord av fiber från sockerbetan och innehåller hela 73% fiber. Fibrex är rikt på protein och fritt från gluten. Bidrar till att sänka det "farliga kolesterolet".
Fibrex i baket ger inte bara brödet massor av extra fiber utan också längre hållbarhet och ett saftigare bröd.
Ingredienser
50 g jäst
50 g margarin
5 dl lättmjölk
1 tsk salt
3/4 dl ljus brödsirap
1 dl fibrex
5 dl grahamsmjöl
7 dl bovetemjöl special
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke.
Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37* C.
- Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, fibrex, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Spara lite till utbakningen.
Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
- Tag ut degen på mjölat bakbord. och arbeta den smidig.
Dela degen i tre delar. Rulla längder av delarna och skär varje del i 8 bitar. Forma bitarna till avlånga bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåspapper. Pensla bullarna med vatten och strö över grahamsmjöl. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Grädda mitt i ugnen 225*C i ca 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Smaklig spis!
Liknande recept
Kommentarer (0)