Fibrexbullar á la viktväktarna

Serverar: 24 portioner

Mycket nyttiga och goda bullar. Ett recept jag fått av viktväktarna för en del år sedan. 30 g= 1 B Fibrex är gjord av fiber från sockerbetan och innehåller hela 73% fiber. Fibrex är rikt på protein och fritt från gluten. Bidrar till att sänka det "farliga kolesterolet". Fibrex i baket ger inte bara brödet massor av extra fiber utan också längre hållbarhet och ett saftigare bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl ljus brödsirap
  • 1 dl fibrex
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 7 dl bovetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37* C.
    2. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, fibrex, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
    3. Tag ut degen på mjölat bakbord. och arbeta den smidig. Dela degen i tre delar. Rulla längder av delarna och skär varje del i 8 bitar. Forma bitarna till avlånga bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåspapper. Pensla bullarna med vatten och strö över grahamsmjöl. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
    4. Grädda mitt i ugnen 225*C i ca 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben