Fikon- och chokladkaka med konjaksgrädde och frukt

Serverar: 10-12 portioner

Fikon, nötter och choklad i en lika god som lättbakad kaka.

Ingredienser

  • 2 ½ dl sötmandel
  • 100 g mörk choklad
  • 400 g torkade, mjuka fikon, tex. Friggs
  • Kojaksgrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk konjak
  • Tillbehör
  • Apelsinklyftor
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rosta mandeln med skal på en plåt 15 minuter. Hacka den fint i matberedare och tillsätt chokladen så att den smälter av värmen från mandlarna. Ta bort den lite hårda stjälken från fikonen. Tillsätt fikon och kör en kort stund. Täck en avlång litersform med plastfolie. Tryck ut fikonblandningen i formen.
    3. Vispa grädden med 1 msk florsocker, tillsätt 2 msk konjak.
    4. Kyl och stjälp upp kakan och skär ca 5 mm tunna skivor.
    5. Servera med grädden, skinnfria apelsinklyftor och skivade jordgubbar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben