Filé i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaskens

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 10 st katrinplommon
  • 1 gul lök
  • 2 tsk timjan
  • 3 dl buljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Strö peppar och timjan över köttet och bryn detta i en stekgryta tills köttet fått färg. Låt den skivade löken bryna med på slutet. Blanda i de delade katrinplommonen och buljongen. Efterstek i ca 15 minuter, eller tills köttet är färdigt. Ta upp köttet och skiva det, därefter lägger man skivorna på uppläggningsfatet. Rör ut 1 msk vetemjöl i lite av grädden, vispa ner det i skyn och tillsätt resten av grädden. Koka 3 minuter. Salta efter smak och häll i citronsaften. Häll såsen över köttet och servera med pasta tex tagliateller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben