Filippinsk kyckling

Serverar: 4 portioner

Ett säkert kort vid middagsbjudning och vid ev rester dagen efter som fyllning i tex baguette, mums

Ingredienser

  • 2 grillade kycklingar
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 8 dl creme fraiche
  • 2- 3msk kinesisk soja
  • 3msk fransk senap
  • 2-3 msk stötttorr grönpeppar
  • Tillbehör
  • jordnötter efter smak
  • potatiskroketter
  • Blandad isbergsallad
  • Instruktioner

    Bena ur kycklingarna, ochlägg köttet i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull, och blanda ner resten av ingredienserna till såsen. Låt det sjuda ihop, häll sedan allt över kycklingköttet, och låt det stå minst i ett par timmar och dra (toppen att göra dagen innan). Sedan ska den gratineras i ugn ca 225 gr i ca 15-20 min så den får en gyllenbrun färg. Strö jordnötter över och servera med potatiskroketter och en krispig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gul13 21 april 2010

    Detta receptet har jag gjort många gånger. Synd att ingen annan hittat det för ni har missat något. Det är jättegott. Vi brukar äta ris till.

    Mistys 16 oktober 2011

    En helt ok rätt som dock var lite för salt för vår smak annars god. Kommer nog att göra igen men dra ner på sojan. Vi hade ris till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben