Filippinskt kyckling

Serverar: 4 portioner

Fått receptet av en kompis som kommer från Filippinerna...

Ingredienser

  • 600 g benfritt kycklingkött i mindre bitar
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 msk osötad fransk senap
  • 1½ tsk grovstött svartpeppar
  • 3 dl créme fraiche (kokbar)
  • 1½ msk maizena majsstärkelse
  • 2½ dl kallt vatten
  • Soja
  • Salt
  • Garnering
  • ½ dl rostade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn kycklingköttet väl och häll på lite vatten så att köttet får eftersteka ca: 10 minuter i skyn.
    3. Flytta över kycklingbitarna i en ugnssäker form och häll créme fraichen i pannan. Rör om och tillsätt senap och peppar. Red av med den utrörda majsstärkelsen och låt koka upp under omrörning. Färgsätt såsen med sojan så att den blir vackert ljusbrun och smaka av med salt.
    4. Häll såsen över kycklingbitarna och låt stå 1-2 timmar. Värm rätten i ugnen i 15 minuter och strö över de grovthackade jordnötterna.
    5. Servera kokt ris och en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben