Fillimpa enkel och nyttig

Brukar dela limporna i 2 halvor och frysa in dem i plastpåsar.

Ingredienser

  • 5 dl mjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt eller (2 tsk mineralsalt)
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 liter lättfil
  • 1 dl mörk sirap
  • smör
  • Ljus sesamfrön
  • Tillbehör 1
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl russin
  • 5-7 torkade aprikoser
  • 5-7 torkade fikon
  • Andra tillbehör
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 5-7sviskon
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienserna, fil och sirap, rör därefter i de tillbehör som man sedan vill ha. Smöra och bröa med sesamfrön två avlånga formar, häll i smeten i formarna. Grädda i 175 grader ca 1timme och 35 minuter. Brukar använda de tillbehör som finns hemma, även svart sesamfrö för formen. Har även provat att använda kokos till formen.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben