Filmjölksbröd - ibland kallat dagisbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Gott och saftigt bröd. Inte helt nyttigt, men ibland får man unna sig.

Ingredienser

  • 450 g vetemjöl
  • 450 g rågsikt
  • 1 l filmjölk
  • 2 kkp sirap (mörk), ca 3 dl
  • 2 msk bikarbonat
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienser. Häll i två smorda avlånga brödformar. In i ugnen på nedersta falsen. När 1 timme återstår, lägg aluminiumfolie över.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    SixxChick 26 mars 2012

    Undrar hur länge det ska stå med folie i ugnen?

    persergirl 26 mars 2012

    Ser att jag glömt skriva det fullständigt. Den totala gräddningstiden är 2 h varav den sista med folie. Tack för att kommenterade. :-)

    SixxChick 9 april 2012

    Ett väldigt gott bröd är det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben