Filmjölksbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Supergott nyttigt bröd och familjens favorit.

Ingredienser

  • 1 l mellanfil
  • ½-1 dl brödsirap
  • 2 dl blandade nötter
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 2 dl russin
  • 4 dl rågkross
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl fint rågmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 1½ tsk bikarbonat
  • ev 1 msk brödkryddor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoserna och nötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och tryck ut degen. Grädda ca 45 min. Dela i 20 bitar.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    20

    Kommentarer (3)

    bikbok 25 juni 2009

    Så gott det låter, massa goda ingredienser. Får 5* även om jag inte har testat än :)

    kattis63 13 december 2009

    Jättegott bröd! Tack för ett bra recept./ Katarina

    gds877 20 september 2011

    Enkelt och gott !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben