Saftigt och smakrikt filmjölksbröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Många varianter finns det men denna är värd att provas, mycket smakrik och saftig och jättegod och lite nyttig.

Ingredienser

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk, 3%
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl lingonsylt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser inklusive de hackade valnötterna i en bunke. Rör ihop filmjölk, honung och lingonsylt och blanda ner i de torra ingredienserna. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben