Filmjölksbröd nummer två, osötad.

Serverar: 1 portioner

Min favorit.

Ingredienser

  • 2 dl hela dinkelkorn
  • 2 dl rågmjöl
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 2 dl rågflingor
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 msk hackad mandel
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • Lite smör och vetekli till formen
  • Instruktioner

    1. Blötlägg de hela dinkelkornen (t.ex. över natten).
    2. Smörj en långpanna och strö på vetekli. Låt dinkelkornen rinna av ordentligt. Blanda alla ingredienserna väl (med elvisp med "skruv-visparna" på) och häll i formen.
    3. Grädda ca1 timme i 175º.
    4. Jag låter brödet svalna på galler med bakduk över. Gillar när ytan är lite lagom hård.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben