Filmjölkslimpa med blåbär

Serverar: 1 portioner

Tid: 55 minuter

Nyttiga blåbär i en god limpa, kan det bli bättre!

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hasselnötter, grovhackade
  • 1 dl vetekross
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl grovt rågmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk anis
  • 1 tsk fänkål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Blanda alla övriga ingredienser, förutom blåbären, och rör ner. Allra sist när du rört ihop allt rör du ned blåbären, gärna frysta.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att papperet sticker upp över kanterna. Fyll formen med smet. Grädda i mitten av ugnen cirka 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben