Filowraps med kyckling

Krispiga lager av filodeg innesluter den krämiga kycklingfyllningen, du kommer vilja ha mer än en portion.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 knippe sparris
  • 1 msk olivolja
  • 2½ dl fryst spenat, tinad
  • 5 dl strimlat grillat kycklingkött
  • ½ dl smält margarin
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk torkad mejram
  • Flingsalt
  • Vitpeppar
  • 8 filodegsark
  • Instruktioner

    1. Skär den vita delen av purjolöken i tunna skivor. Skär sparrisen i bitar, ca 1 cm stora. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor teflonstekpanna. Tillsätt purjolöken och fräs cirka 3 minuter tills den har mjuknat. Lägg i sparrisen och fräs en minut. Tillsätt spenaten och låt fräsa ytterligare en minut under omrörning. Låt grönsaksblandningen svalna.
    2. Lägg blandningen i en skål, tillsätt kycklingen och blanda väl.Täck över skålen med plastfolie och kyl fram till användning.
    3. Blanda crème fraiche, parmesanost och mejram i en skål. Tillsätt röran till kycklingblandningen. Blanda och smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett filodegsark på en plan arbetsyta och pensla med smält margarin. Lägg på ett filodegsark och portionera upp en fjärdedel av fyllningen mitt på arket. Lämna ca 5 cm vid båda kortsidorna. Rulla ihop och vik in kanterna. Gör sammanlagt fyra rullar och lägg dem på en plåt. Grädda cirka 20 minuter tills rullarna är gyllene och krispiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben