Finaste sandkakan

Serverar: 1 portioner

Porös, lagom "sandig" och härlig arom av konjaksdropparna gör kakan oemotståndlig. Perfekt som efterätt med frukt och vispad grädde.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 200 g potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 200 g socker
  • 2 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Rör smör, potatismjöl och bakpulver riktigt poröst. Vispa i en annan skål ägg och socker pösigt. Tillsätt äggtoddyn till smörblandningen genom att vispa ner lite i sänder. Vispa ner konjaken matskedsvis.
    2. Häll smeten i en väl smord, bröad form, rymd ca 1 ½ liter och grädda i 175 grader ca 40 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben