Sandkaka

En mjuk kaka som håller sig saftig flera dagar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ½ dl finkornigt strösocker
  • 3 ägg
  • 5 rivna bittermandlar
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form på ca 1 ½ liter. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
    2. Rör ner äggen, ett i sänder. Sikta samman de båda mjölsorterna med bakpulvret och de rivna mandlarna. Rör ner i smeten.
    3. Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen.
    4. Låt vila ca 5 minuter i formen innan den slås upp och får svalna på galler under formen eller en bakduk.

    Liknande recept

    30 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben