Sandkaka
En mjuk kaka som håller sig saftig flera dagar.
Ingredienser
200 g smör
2 ½ dl finkornigt strösocker
3 ägg
5 rivna bittermandlar
1 ½ dl potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form på ca 1 ½ liter. Rör matfett och socker vitt och pösigt.
Rör ner äggen, ett i sänder. Sikta samman de båda mjölsorterna med bakpulvret och de rivna mandlarna. Rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda ca 50 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen.
Låt vila ca 5 minuter i formen innan den slås upp och får svalna på galler under formen eller en bakduk.
Liknande recept
Sandkaka
Sandkakor
60
Mörka Sandkakor
50-60
Farmors sandkakor
25
Mormor's sandkakor
1 h
Sandkakor
30 min
4-5
Finaste sandkakan
1
Gammaldags sandkaka.
Ingrids sandkakor
30 min
30
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!