Finsk kålrotslåda

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett måste på julbordet hemma.

Ingredienser

  • 2 kålrötter
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 2 msk skorpsmulor
  • 1-1 1/2 dl sirap, eller farinsocker
  • Salt , efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Skala kålrötterna, skär i bitar och koka i lite saltat vatten.
    2. Mixa kålrötterna. Blanda i skorpsmulorna, grädde, smör, sirap och ägg. Smaka av med salt och peppar.
    3. Häll i två smörade ugnsformar. Mönstra med sked eller gaffel och strö på skorpsmulor.
    4. Grädda 175 grader ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben