Finsk kålrotslåda
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Ett måste på julbordet hemma.
Ingredienser
2 kålrötter
1/2 tsk salt
100 g smör
1 dl grädde
2 msk skorpsmulor
1-1 1/2 dl sirap, eller farinsocker
Salt , efter smak
Vitpeppar, efter smak
Instruktioner
Skala kålrötterna, skär i bitar och koka i lite saltat vatten.
Mixa kålrötterna. Blanda i skorpsmulorna, grädde, smör, sirap och ägg. Smaka av med salt och peppar.
Häll i två smörade ugnsformar. Mönstra med sked eller gaffel och strö på skorpsmulor.
Grädda 175 grader ca 1 timme.
Liknande recept
Finsk kålrotslåda typ mildare
4
2 h
10
1
Finsk näsbränna
5
5 min
1
1
Kålrotslåda
4.8
2
Finsk sima
5
2 v
8
10
Finskt rågbröd med surdeg
3 h
2
Finsk köttsoppa med köttfärs
3.5
45 min
4
2
Finskt rotad kasslergratäng
4.5
1 h 30 min
4-6
2
Finsk hemöl (kotikalja)
4 d
1
Finsk pirog i ugnspanna
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!