Kålrotslåda

Tillbehör till julskinka och prinskorv

Ingredienser

  • 1 kg kålrot
  • 1 ägg
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddmjölk
  • ½ dl sirap
  • Muskotnöt
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär kålrötterna i tärningar, koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet (men spara det) och mosa rötterna.Tillsätt smör, ägget uppvispat i mjölken och krydda. Blanda väl, smeten får vara ganska lös, späd med kokvattnet.
    2. Häll upp i en låg vid form och grädda långsamt i 175 graders värme. Blir bara godare när den blir uppvärmd.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (2)

    Aspholme 7 december 2008

    Varför kålrotslådan kom till, tror jag beror på dess fantasitiska förmåga till att sätt fart på matsmältningen av all fet julmat. Jag har även ströbröd i smeten.

    maaba 25 december 2011

    Mycket god kålrotslåda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben