Finsk kålrotslåda

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 1 kilo kålrötter
  • 3 dl skinkspad eller buljong
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 msk sirap
  • 1 ägg
  • 2 msk siktat ströbröd
  • Instruktioner

    Skala kålrötterna och skär dem i mindre bitar. Sjud dem under lock i buljongen tills de är riktigt mjuka. Häll av spadet och mosa kålrötterna. Rör ner smöret och sätt till vetemjölet, lite i taget.Värm ugnen till 200 grader. Sätt till grädde och mjölk och vispa moset så det blir lite pösigt. Rör ner peppar, sirap och uppvispat ägg, smaka av med salt och bred ut smeten i en vid, smord ugnssäker form. Gör ett mönster med hjälp av en gaffel och sikta över ströbröd. Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben