Finsk kålrotslåda typ mildare

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Den här lådan är litet mildare och skonsammare för magen än kålrotslåda i allmänhet.

Ingredienser

  • 1 kg färsk kålrotsmos
  • 5 stora potatisar
  • Vatten
  • Salt (i kokvattnet)
  • 2 dl grädde
  • 3 msk skorpsmulor
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 50 g smör
  • Skorpsmulor att strö överst på lådorna
  • Instruktioner

    Blötlägg 3 msk skorpsmulor i grädden. Smöra två 1,5 liters formar. Skala potatisarna och koka dem mjuka i saltat vatten. Spara litet kokspad att blanda i, ifall det blir för tjockt. Mosa potatisarna. Blanda i kålrotsmosen,de blötta skorpsmulorna, kryddorna och äggen. Häll allt i de två formarna och gör ett gropmönster på ytan, klicka i smör och strö över skorpsmulor. Grädda i 175 grader i en timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mcdaid 18 december 2013

    denna kålrots låda är en gammal finsk jul rätt som är välligt god till skinkan eller rätter med fläsk

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben