Finsk Kålrotslåda

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Hjälper magen att smälta all Julmat

Ingredienser

  • 1 Kg Kålrötter
  • 2 dl ströbröd
  • 4 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 1 1/2 tsk ingefära
  • 1 msk salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen muskotnöt
  • Några smörklickar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär kålrötterna i stor bitar och koka i lättsaltat vatten under lock tills de är mjuka. Låt ströbrödet svälla i grädden. Häll av kålrotsspadet, men nspara det. Mosa kålrotsbitarna eller mixa dem. Blanda ströbröd, kålrot, sirap,ingefära och salt. Vispa upp ägget lätt och blanda i det. Späd med spadet till lös konsistens. Häll allt i en ugnsform , strö över lite ströbröd , klicka på lite smörklickar och grädda i en 175" varm ugn i 1 1/2 timme eller tills den fått färg.
    2. Kan med fördel frysas in och tas fram vid tillfälle.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tarja24 3 januari 2010

    Jättegott! Smakar precis som den man äter i Finland.

    haleen 11 april 2012

    Mycket gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben