Kålrotslåda

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nyttig och god.

Ingredienser

  • 1 kålrot, ca 750 gr
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 750 gr morötter
  • 1 - 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • Margarin till formen
  • Instruktioner

    1. 1. Skär kålroten i skivor och skär därefter bort skalet. Skär skivorna i mindre bitar. Skala, skölj och skiva morötterna.
    2. 2. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Lägg i kålroten och låt den koka 30 min. Lägg i morötterna koka upp på nytt och låt koka tills allt är mjukt. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. 3. Häll av spadet. Kör rotfrukterna i matberedare eller pressa i pure´press. Smaka av med salt och peppar. Vispa sönder äggen och rör ner i dem i moset.
    4. 4. Bred ut moset i en smord låg ugnssäker form. Räffla ytan med en gaffel och strö över lite ströbröd.
    5. 5. Grädda lådan i ugnen ca 30 min.
    6. Severa gärna med mager skinka och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben