Kålrotslåda

Tid: 1 timme 30 minuter

En billig rätt som man alltid har på julbordet i Finland. Är mycket omtyckt och god.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 stor (ca 800 g ) kålrot
  • Vatten
  • 1 tsk salt per l vatten
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk riven muskotnöt
  • 2 ägg
  • 1 msk margarin
  • Instruktioner

    1. Beredning:
    2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten så mjuka att de går att passera eller klämma genom en purepress eller kör dem i en matberedare. Låt ströbrödet svälla i grädden. Tillsätt också muskotnöt, salt och de uppvispade äggen. Blanda i kålrotsmoset och häll massan i smord ungssäker form. Klicka över margarinet. Strö till sist över lite ströbröd.
    3. Gräddas i 175 grader i ca 1 timme.
    4. Man kan byta ut kålrot mot morot så blir det morotslåda.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben