En billig rätt som man alltid har på julbordet i Finland.
Är mycket omtyckt och god.
Ingredienser
Ingredienser
1 stor (ca 800 g ) kålrot
Vatten
1 tsk salt per l vatten
½ dl ströbröd
1 dl grädde
1 tsk salt
½ tsk riven muskotnöt
2 ägg
1 msk margarin
Instruktioner
Beredning:
Skala kålroten och skär den i tärningar.
Koka dem i lättsaltat vatten så mjuka att de går att passera eller klämma genom en purepress eller kör dem i en matberedare.
Låt ströbrödet svälla i grädden.
Tillsätt också muskotnöt, salt och de uppvispade äggen.
Blanda i kålrotsmoset och häll massan i smord ungssäker form.
Klicka över margarinet.
Strö till sist över lite ströbröd.
Gräddas i 175 grader i ca 1 timme.
Man kan byta ut kålrot mot morot så blir det morotslåda.