Detta är en mycket gott pirogrecept som jag fått av min mamma. Pirogen är väldigt mättande.
Ingredienser
Ca 800 g potatis
Ca 500 g köttfärs
1 stor lök
1 köttbuljong tärning
2 dl ris
Ca 13 dl vetemjöl
500 g smör
3 ägg
Salt
Instruktioner
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
häll av vattnet och låt svalna, ha i smöret i potatisen (du kan byta ut hälften av smöret mot lite vatten om du inte vill ha allt smör i)
Koka riset enligt anvisningen. Koka äggen (hårdkokt) och hacka den. Hacka löken och bryn med köttfärsen och ha i köttbuljongen.
När potatisen svalnat så att du inte bränner dig på den, häller du i vetemjöl med ca 1 msk salt och knådar degen så den inte klibbar.
Ta en ugnsäker form och kavla degen så att den klär formen, (ska vara som en paj) bred ut köttfärsen i formen.
Gör lika med riset och ha på hackad ägg överst
gör ett lock av degen lägg på.
Grädda i ugn ca 40-45 min i 175 grader eller till den fått en fin gyllenbrun färg.