Finsk trattkantarellsoppa

En god höstsoppa som gärna ätes med en klick crème fraiche.

Ingredienser

  • 1 l färska trattisar eller
  • 4 dl förvälld svamp
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 potatisar
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk soja
  • 1 paket tärnad bacon
  • 1 dl mellangrädde
  • 2-3 msk hackad färsk mejram eller
  • 1 tsk torkad
  • ½ dl hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i smör några minuter
    2. Skala och finhacka löken och skär den skalade potatisen i tärningar. Lägg ner i grytan och fräs ytterligare några minuter under omröring.
    3. Strö över vetemjöl och späd lite i sänder med vatten. Tillsätt buljongtärningarna och smaka av med salt och soja. Koka i 15 minuter.
    4. Fräs baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
    5. Blanda ner grädde och bacon i soppan. Smaka av med mejram och strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 2 mars 2010

    Mums säger vi. Tyvärr ingen bacon men den va god ändå. Kommer jag att göra fler gånger.Betyget blir en femma. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben