Finska Piroger

Ska prova dessa.

Ingredienser

  • ½ kg kokt potatis
  • ½ kg smör
  • 600 gr vetemjöl
  • Fyllning
  • 500 gr köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 kokta ägg ( använd bara vitan)
  • 2 köttbuljongtärningar ( smulas i )
  • 1½ dl okokt ris ( ca 2 dl kokt)
  • Salt
  • Peppar
  • Kryddor
  • Instruktioner

    Blanda stekt köttfärs, stekt lök, finhackad äggvita och det kokta riset. Kavla ut degen tunnt. Ta en ganska stor tekopp eller liknande ( ca 10-12 cm ). Tryck ut med koppen till runda degbitar. Sätt på lite fyllning och vik ihop så att det blir en halvmåne. Pensla med ägg. Låt pirogerna stå i 175 graders värme i ugnen tills de blir gyllenbruna (10-15 min)

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6
    5
    1 d 2 h 50 min
    16
    4

    Kommentarer (1)

    marand67 6 januari 2010

    för lite instruktion på degen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben