Finskt rågbröd
Det här är ett lättbakat bröd smakar ej surt fast det är en surdeg i.
Ingredienser
Dag 1
3 dl rågmjöl
3 dl surmjölk
25 g jäst
Dag 2
6 dl vatten 37 grader
1 msk salt
1 msk ättika
½ dl sirap
2 ½ dl vetemjöl
13 dl rågmjöl
Instruktioner
Dag 1: Rör ihop rågmjöl , surmjölk och jäst och får stå i rumsvärme till nästa dag.
Dag 2: Blanda ihop alla dag 1 och dag 2 ingredienser och låt jäsa en stund, ca 30-40 minuter.
Knåda degen lite och baka ut dem till bullar som man sedan plattar till ca ½ cm tjocka och 10 -15 cm stora . Låt jäsa tills de bli gräddfärdiga.
Nagga dem med en gaffel och sätt in dem i ugnen i 8-12 minuter inte för länge då blír de så skarpa.
Rulla in dem i en handduk tills de har svalnat . Ta en gaffel och stick in från sidorna och bryt upp dem bred på smör och de smakar juvligt gott.
Gräddas i ca 250 grader, ca 10-12 minuter
Liknande recept
Finskt rågbröd med surdeg
3 h
2
Maya´s Rågbröd med lingon
4.7
1 h 10 min
10-12
1
Finsk näsbränna
5
5 min
1
1
Rågbröd från Falkenberg
4
20
1
Kräftstjärtar och avokado på rågbröd
10 min
1
Finsk sima
5
2 v
8
10
Rågbröd med lingonsylt
5
2
1
Pappas rågbröd
2 h
2
1
Mustigt rågbröd med lök och oregano
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!