Fiskarens sallad

Serverar: 2 portioner

En innehållsrik entrérätt, men man äter mycket i Bourgogne. Ur boken "Tour de France" av Siv och Key L Nilson.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 3 msk blandade grönsaker, finhackade
  • (t ex morötter, squash, persilja, en av
  • tomaterna nedan)
  • 150 g fiskfilé, t ex piggvar eller abborre
  • 2 kokta havskräftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Några salladsblad
  • 3 skållade tomater
  • Ca 1 msk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Smält smör och olivolja i en traktörpanna. Lägg i lök och hackade grönsaker. Fräs de lättkryddade fiskfiléerna och de delade havskräftorna en kort stund i smöret tills fisken är klar.
    2. Garnera tallrikar med salladsblad och klyftor av tomat. Lägg på fisken och skaldjuren. Smaksätt koksmöret med citron och skeda det över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben