Fiskbiffar med nudelsallad och mango chutneydressing

Serverar: 4 portioner

Saftigt goda biffar med färgglad nudelsallad och söt/syrlig sås.

Ingredienser

  • 600 g ben- och skinnfri torskfilé
  • 1 msk finstrimlad citrongräs
  • 1 dl finhackad salladslök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 uppvispade äggvitor
  • 3 msk olja
  • Nudelsallad
  • 125 g risnudlar
  • 1 msk olja
  • ½ röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g broccolibuketter
  • 100 g vitkål
  • 1 röd paprika
  • ½ dl sweet chilisås
  • Saft och rivet skal av 1 lime
  • 1 msk fisksås
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • Mango chutney dressing
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Mixa torsken hastigt i matberedare, bara så pass att fisken finfördelas. Strimla citrongräset riktigt fint, annars blir det en träig smak. Blanda alla ingredienser och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme i ca 3 minuter på varje sida.
    2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur och finhacka chilin och vitlöken. Strimla vitkålen och skiva paprikan. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna och fräs chili och vitlök någon minut.
    3. Lägg i broccoli, vitkål och paprika och stek på stark värme några minuter. Vänd ner nudlar, sweet chilisås, limesaft, limeskal, fisksås och koriander.
    4. Blanda yoghurt, mango chutney och lime. Smaka av med salt.
    5. Servera fiskbiffarna med nudelsalladen och dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben