Nudelsallad med räkor och mango

Smalt, gott och nyttigt! Perfekt fredags eller lördagsmys!

Ingredienser

  • 1 fpk glasnudlar
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 250 g cocktailtomater (1 ask)
  • 15 g färsk koriander (4 kvistar)
  • 1 mango (inte allt för mogen)
  • 300 g tiger räkor (råa)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och klipp dem så att de går isär litet. Låt rinna av. Häll oljan, chilisåsen och fisksåsen i en rundbottnad panna, vispa ihop och värm upp, vänd fort ned nudlarna i några minuter, tag av från spisen.
    2. Skär tomaterna i klyftor. Vänd ned tomaterna och koriandern. Smaka av nudlarna med salt och peppar. Skala mangon, tag bort kärnan och skär i tunna skivor. Halstra räkorna i het, torr panna. Salta och peppra.
    3. Servera den rumstempererade nudelsalladen med de varma räkorna och mangon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben