Fiskbullar med apelsin och spenat

Serverar: 2 portioner

En ny variant av våra traditionella fiskbullar. Snabbt, gott och kalorisnålt. 345 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 burk fiskbullar i buljong, ca 400g
  • 1 msk maizenaredning
  • ½ dl pressad apelsin
  • 1 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sallad
  • 70 g babyspenat
  • Solros- eller ärtskott
  • 100 g körsbärstomater
  • 1½ msk pressad apelsin
  • ½ msk olivolja
  • 1 knivsudd riven ingefära
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 300 g kokt, pressad potatis
  • Garnering
  • Färsk oregano
  • Rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Mät upp fiskbullsbuljongen och späd med ev ytterligare fiskbuljong så att du får 1½ dl. Koka upp och vispa ner redningen. Låt sjuda 2 minuter.
    2. Tillsätt apelsinsaften, vispa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Lägg ner fiskbullarna och låt dem bli varma.
    3. Blanda sallden i en skål. Vispa ihop apelsinsaft, olja, ingefära, salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
    4. Servera fiskbullarna med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben