Fiskfilé med sardeller, kapris, tomat och ris

Serverar: 4 portioner

Tillsammans med olivolja, färska tomater, sardeller och kapris når den här fiskrätten nya höjder.

Ingredienser

  • 3 dl aborioris
  • 1 l hönsbuljong (på fond eller tärning) för spadning av riset
  • 4 färska fiskfiléer à ca 150 g, av torsk eller annan fisk eller fryst fiskfilé
  • 4 tomater
  • 4 sardellfiléer i olja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk finhackad persilja
  • Ca ½ tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll i 7 dl av buljongen i en kastrull, tillsätt ris och låt det koka enligt anvisningar på förpackningen. Späd med buljong, lite i taget, allteftersom den kokar in. När riset är klart ska dett vara mjukt men "al dente", ha lite tuggmotstånd.
    2. Fisken lagas undertiden riset kokar. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Skär tomater i små tärningar och sardellerna i små bitar.
    3. Lägg i tomatbitar, sardeller, kapris, persilja och salt i stekpannan. Låt såsen puttra i ca 10 minuter. När såsen kokat samman lite, smaka av med salt och peppar. Ställ pannan åt sidan.
    4. Strax innan riset är färdigkokt, ställ tillbaka pannan med tomatsås på värmen. Lägg ner fiskfiléerna i pannan, skeda över lite av såsen och låt dem puttra i såsen, ca 5-6 minuter.
    5. Servera fisken genast med ris på sidan om. Ös tomatsås över riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben