Ingredienser
400 g fiskfilé
2 krm salt
½ tsk margarin
Potatismos
500 g potatis
½ dl mjölk
1 äggula
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
Margarin
Gratängsåsen
3 msk margarin
3 msk idealvetemjöl
2 dl mjölk
1 ½ dl vatten
½ fiskbuljongtärning
4 msk grädde
2 äggulor
2 krm salt
1 krm vitpeppar
4 tsk pressad citron
2 msk dill
100 g räkor skalade
Gott! Vi hade potatismos kvar från föregående dag, annars skulle jag rekommendera att börja med moset då det tar betydligt längre tid än fisken ska vara inne i ugnen. Lagom att sätta in fisken när potatisen kokar. Har man som vi färdigt mos går detta jätte snabbt och lätt!
Fuskade lite och gjorde på pulvermos, jättegott blev det!! fast är nog godare med hemmagjord mos! Tack för receptet.