Fiskgratäng med vitlök

Serverar: 4 portioner

Fräsch fiskgratäng med doft av vitlök.

Ingredienser

  • 3 kokta potatisar
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,7 kg torskfile
  • 1 lagerblad
  • 1 timjankvist
  • 3 tomater
  • 2 msk saft av apelsin
  • 4 msk torrt vitt vin
  • ½ g saffran
  • 1 tomat
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal i 15 minuter. När de svalnat något, skala dem och skiva dem tunt.
    2. Hetta upp oljan. Stek löken på medelvärme i ca 10 minuter. Tillsätt hackad vitlök och stek ytterligare ett par minuter tills löken är mjuk och gyllenbrun.
    3. Lägg hälften av potatisskivorna i en ugnsform. Tänk med hälften av löken. Salta och peppra. Lägg fiskfileérna ovanpå och stick in kryddorna emellan. Toppa med ett lager tomatskivor och resterande lök & potatis.
    4. Häll på apelsinsaft, vin och saffran. Salta och peppra och häll på några droppar olivolja. Sätt in i ugnen 200 grader i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben