Enkel vardags middag lätt att tillaga och god
Ingredienser
1 pkt djupfryst torsk
1 gul lök
400 g krossade tomater
400 g krossade tomater med vitlök
Vatten
2 fiskbuljongtärningar
4 stora morötter
200 gram färsk brysselkål
2 tsk sambal oelek
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Skär löken i småbitar och fräs den i lite smör den får inte bli bränd utan bara mjuk.
- Slå i båda burkarna med krossade tomater och tag en burk vatten samt lägg i fiskbuljongtärningarna.
- Koka upp och lägg i morötterna som ni skurit i skivor samt lägg i brysselkålen.
- Koka på svag värme i 15 minuter, tillsätt sambal oelek och svartpeppar.
- Undertiden skär fisken i små bitar och lägga i den och koka i ytterligare 15 min smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar.
Sedan är det bara att servera.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...
Låter skapligt gott detta!
Det är gott och man kan ju varier den å ta det man har hemma. Det snöade så mycket hade ingen lust att gå ut och hade dessa ingredienser hemma så jag testade och det visade sig vara en bra kombination.
Testade faktist att äta en tallrik kall nu till lunch å det var väldigt gott det med.
Hej idag skall jag byta ut fisken mot nötfärs å göra små frikadeller att ha i istället
Naturligtvi byter jag även ut fiskbuljongen mot oxbuljong