Fiskgryta med grönsaker

Enkel vardags middag lätt att tillaga och god

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst torsk
  • 1 gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g krossade tomater med vitlök
  • Vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 4 stora morötter
  • 200 gram färsk brysselkål
  • 2 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär löken i småbitar och fräs den i lite smör den får inte bli bränd utan bara mjuk.
    2. Slå i båda burkarna med krossade tomater och tag en burk vatten samt lägg i fiskbuljongtärningarna.
    3. Koka upp och lägg i morötterna som ni skurit i skivor samt lägg i brysselkålen.
    4. Koka på svag värme i 15 minuter, tillsätt sambal oelek och svartpeppar.
    5. Undertiden skär fisken i små bitar och lägga i den och koka i ytterligare 15 min smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar. Sedan är det bara att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Knotan_ 25 februari 2010

    Låter skapligt gott detta!

    Goteborgaren 26 februari 2010

    Det är gott och man kan ju varier den å ta det man har hemma. Det snöade så mycket hade ingen lust att gå ut och hade dessa ingredienser hemma så jag testade och det visade sig vara en bra kombination.

    Goteborgaren 26 februari 2010

    Testade faktist att äta en tallrik kall nu till lunch å det var väldigt gott det med.

    Goteborgaren 26 april 2010

    Hej idag skall jag byta ut fisken mot nötfärs å göra små frikadeller att ha i istället

    Goteborgaren 27 april 2010

    Naturligtvi byter jag även ut fiskbuljongen mot oxbuljong

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben