Fiskgryta med röd curry och kokosmjölk

Serverar: 2 portioner

Torsk, räkor, fänkål, kokosmjölk....... en fiskgryta med många goda smaker.

Ingredienser

  • ½ fänkål
  • ½ purjolök
  • 125 g champinjoner
  • Matfett
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 280 g torskrygg
  • 200 g skalade räkor, ca 500 g oskalad vikt
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • Kokt jasminris
  • Sallad
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Ansa , skölj och skiva fänkål och purjolök. Ansa och skär champinjonerna i bitar. Fräs grönsakerna i en gryta med matfett.
    2. Tillsätt currypasta och rör om. Rör ner mjöl och späd under omrörning. Låt sjuda i 3 minuter.
    3. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter. Strö över räkorna och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med jasminris, sallad och citronklyftor.
    5. Är ni t.ex. 4 vid matbordet - dubbla ingredienserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben