Fisknuggets med sötsur sås

Kycklingnuggets brukar gå hem hos barnen, så varför inte prova fisknuggets istället. Cornflakes ger den en krispighet.

Ingredienser

  • 500 g hoki
  • ½ tsk citronpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl cornflakes
  • 1 dl ströbröd
  • ½ tsk salt
  • Smör till stekning
  • Sötsur sås
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk ättiksprit, 12 %
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenaredning för mörk sås
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i ca 3 x 3 centimeter stora bitar. Krydda med citronpeppar.
    2. Vispa upp ägget i en djup tallrik och doppa fiskbitarna däri.
    3. Krossa cornflakes lätt och blanda med ströbröd och salt. Vänd fiskbitarna i blandningen. Låt dem därefter torka cirka 5 minuter.
    4. Stek fiskbitarna i ganska rikligt med smör, cirka 3 minuter på varje sida. Låt dom rinna av på hushållspapper.
    5. Sötsur sås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs hacket i olja utan att ta färg.
    6. Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa med någon minut. Häll på vatten och tillsätt ättiksprit och socker. Låt såsen puttra cirka 10 minuter utan lock.
    7. Strö över maizenaredningen och låt koka 1 minut. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben