Fiskpanna på fiskarhustruns vis
Detta är en mycket lättlagad fiskrätt, men tillaga den framförallt för den goda smakens skull, du blir inte besviken.
Ingredienser
600 g sejfilé
8 kokta potatisar med skal
1 stor rödlök
1½ dl torrt vitt vin
1 tsk ättiksprit
Salt
2 msk olja
Svartpeppar
4 msk medelstark senap
1½ dl matlagningsyoghurt
1 knippe dill
Instruktioner
- Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka av dem. Skär fiskfiléerna i stora bitar, ca 3x3 cm. Skala potatisen och skär i bitar. Skala löken och skär i tunna ringar.
- Häll vinet i en kastrull och tillsätt ½ dl vatten, ättiksprit, 1 tsk salt och lökringarna. Koka upp och lägg i fisken. Stäng av plattan när vätskan börjar koka igen, lägg på locket och ta kastrullen från värmen.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och tillsätt potatisen. Salta, peppra och låt potatisen bli ordentligt brynt, cirka 20 minuter. Rör under tiden ner senapen i yoghurten. Ta av dillvipporna från kvistarna.
- Ta upp fisken med en hålslev när potatisen är knaperstekt. Låt den rinna av och lägg ner den i potatispannan. Häll över yoghurtblandningen, värm upp och garnera med dill. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)