Fiskpanna på fiskarhustruns vis

Serverar: 4 portioner

Detta är en mycket lättlagad fiskrätt, men tillaga den framförallt för den goda smakens skull, du blir inte besviken.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 8 kokta potatisar med skal
  • 1 stor rödlök
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1 tsk ättiksprit
  • Salt
  • 2 msk olja
  • Svartpeppar
  • 4 msk medelstark senap
  • 1½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    1. Skölj fiskfiléerna under rinnande kallt vatten och torka av dem. Skär fiskfiléerna i stora bitar, ca 3x3 cm. Skala potatisen och skär i bitar. Skala löken och skär i tunna ringar.
    2. Häll vinet i en kastrull och tillsätt ½ dl vatten, ättiksprit, 1 tsk salt och lökringarna. Koka upp och lägg i fisken. Stäng av plattan när vätskan börjar koka igen, lägg på locket och ta kastrullen från värmen.
    3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och tillsätt potatisen. Salta, peppra och låt potatisen bli ordentligt brynt, cirka 20 minuter. Rör under tiden ner senapen i yoghurten. Ta av dillvipporna från kvistarna.
    4. Ta upp fisken med en hålslev när potatisen är knaperstekt. Låt den rinna av och lägg ner den i potatispannan. Häll över yoghurtblandningen, värm upp och garnera med dill. Servera genast.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben