Fiskpanna med krydda

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkelt och gott med det vanliga paketet frusen torsk, sej eller hoki. Använd gärna dom lågfetthaltiga matgräddtyperna från Milda eller Becel, det funkar jättebra.

Ingredienser

  • 400 g fisk (frusen torsk, sej el hoki)
  • 1 purjolök
  • 1 ½ dl hackad persilja
  • Olja till stekning
  • 3 dl matgrädde
  • 1 dl yoghurt
  • 2 ägg
  • 3-4 tsk chiliflakes
  • ½+½ tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Blanda grädde, yoghurt, ägg, chiliflakes och ½ tsk salt. rör om ordentligt så äggen blir jämnt fördelade. Låt dra medan du...
    2. ...sätter på ugnen, 200 grader och...
    3. ...skär purjon i småstrimlor. Hacka persiljan. Stek purjon i oljan tills den minskat i volym. Blanda ner persiljan mot slutet tillsammans med den pressade vitlöken.
    4. Lägg torsken i en ugnsfast panna. Salta fisken på båda sidor. Vill du ha mera klös i smaken kan du pudra med lite chilipulver eller cayennepeppar också. Blanda purjo/persiljan i gräddsmeten. Häll över fisken och sätt in i ugnen. Låt stå ca 30 minuter.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    testudo 25 januari 2011

    Hej! Vad är chiliflakes? Var får man tag på det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben