Enkelt och gott med det vanliga paketet frusen torsk, sej eller hoki.
Använd gärna dom lågfetthaltiga matgräddtyperna från Milda eller Becel, det funkar jättebra.
Ingredienser
400 g fisk (frusen torsk, sej el hoki)
1 purjolök
1 ½ dl hackad persilja
Olja till stekning
3 dl matgrädde
1 dl yoghurt
2 ägg
3-4 tsk chiliflakes
½+½ tsk salt
1 vitlöksklyfta
Instruktioner
- Tina fisken.
Blanda grädde, yoghurt, ägg, chiliflakes och ½ tsk salt. rör om ordentligt så äggen blir jämnt fördelade. Låt dra medan du...
- ...sätter på ugnen, 200 grader och...
- ...skär purjon i småstrimlor. Hacka persiljan. Stek purjon i oljan tills den minskat i volym. Blanda ner persiljan mot slutet tillsammans med den pressade vitlöken.
- Lägg torsken i en ugnsfast panna. Salta fisken på båda sidor. Vill du ha mera klös i smaken kan du pudra med lite chilipulver eller cayennepeppar också. Blanda purjo/persiljan i gräddsmeten. Häll över fisken och sätt in i ugnen. Låt stå ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! Vad är chiliflakes? Var får man tag på det?