Grovt Fondbröd med kryddor

Serverar: 1 portioner

Det här blir en smakrik limpa utan vare sig jäsning eller knådning. Verkar det vara för mycket kryddor? Nej, det är det som gör det så gott.

Ingredienser

  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 1 msk hel anis
  • 1 msk hel fänkål
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 1 msk bikarbonat
  • ½ msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl filmjölk
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smöra en 2 liters limpform väl. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ner filmjölk och mjölk. Häll smeten i formen.
    2. Grädda på galler långt ner i ugnen, ca 60 minuter tills limpan känns torr i mitten (prova med en sticka) och fått fin färg. (Fonds bröd är gräddat i långsmalare formar vilket ger bröden mörkare färg.)
    3. Ta ut limpan, låt den svalna något, ta den ur formen och låt den kallna insvept i bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben