Köttfärssås med indisk krydda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Snabblagad och supergod köttfärssås. Lite annorlunda kryddning än vad man är van vid...vilket gör den vanliga rätten lite mer exotisk och spännande.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 stor gul lök (finhackad)
  • 2 vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 msk grönsaksbuljong (1-2 tärningar)
  • 1 röd paprika (tärnad)
  • 2 dl standardmjölk
  • 1 tsk paprika pulver
  • 1 msk tandoori krydda
  • ½ tsk piffi allkrydda
  • 1 tsk röd curry pasta
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen och tillsätt efter ett tag den finhackade löken och vitlöken och låt det bryna med ett litet tag.
    2. Tillsätt dem krossade tomaterna, grönskaksbuljong och kryddor. Låt koka ihop ca 10 minuter.
    3. Tillsätt den tärnade paprikan och mjölken och låt koka ihop ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer kryddor efter behag.
    4. Servera med valfri pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    elpatron 25 mars 2009

    det här ser tusan så gott..måste jag testa snart.. :)

    elpatron 25 mars 2009

    iofs så VET jag att det e gott om det e La Jefas recept...

    elpatron 25 mars 2009

    och just Indiskt passar mig iaf... :)

    elpatron 25 mars 2009

    Fin bild förresten...lyxduk? ;)

    LaJefa 26 mars 2009

    Måste erkänna att duken är min dotters gamla flamenco klänning...hade ingen röd duk...så man tager ju vad man haver.. Allt för att försöka göra ett fint fotografi :)

    catlover 3 augusti 2009

    Köttfärssåsen med indisk krydda smakade mums, och kommer att ätas flera gånger hemma hos mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben