Fiskpaté med kall krabbsås

Serverar: 6 portioner

Jättegod fiskpaté som jag alltid har på julbordet, men passar till alla tillfällen sommar som vinter.

Ingredienser

  • 400 gr torsk, sej eller annan matfisk
  • 1 ½ tsk fyra kryddor
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl finhackad dill
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Sås
  • 1 dl majonäs
  • 2 dl gräddfil eller creme fraiche
  • ½ dl dill
  • ½ dl persilja
  • 1/3 vitlöksklyfta
  • 1 burk salladskrabba
  • Instruktioner

    1. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i botten på en avlång, ugnsäker kakform.
    2. Blanda samtliga ingredienser förutom matgrädden i en matberedare och kör igång. (Kryddan, fyra kryddor kan ersättas med salt, citronpeppar, några stänk kryddpeppar e d) Häll samtidigt ner grädden genom röret och fortsätt och kör i 1-2 minuter.
    3. Häll smeten i formen och täck den med ugnsfolie. Grädda i 1 timme på 175 grader.
    4. Stjälp upp den kalla patén och garnera med gröna ärter och skalade räkor. Garneringen kan man göra efter eget tycke och smak.
    5. Såsen: Blanda ihop gräddfil, majonäs, finhackad dill, finhackad persilja, 1/3 pressad vitlöksklyfta och en burk salladskrabba i en skål. Färdig att serveras

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben