Fiskpaté

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en riktigt god paté som länge varit en favorit! Smakar gudomligt tillsammans med potatis och romsås!

Ingredienser

  • Patén
  • 300-400 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ dl finhackad persilja
  • ½ dl finhackad gräslök
  • Ca 11 räkor
  • Sås
  • 4 dl créme fraiche
  • 2 burkar röd caviar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken och skär i bitar + salta. Kör i matberedaren i ca 30 sek så att de blir finfördelade.
    2. Häll i en äggvita och kör några sek. Späd med grädde i omgångar. Rör ned potatismjöl, cayennepeppar och det gröna.
    3. Vispa den andra äggvitan till hårt skum och vänd ner den i smeten.
    4. Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter.
    5. Placera räkor i formen i ett lager och häll sedna över resten av smeten. Släta till ytan.
    6. Täck formen med bakplåtspapper och grädda i 15-17 min på medeleffekt i micron.
    7. Låt patén kallna i formen. Blanda i ordning såsen och servera med kokt potatis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vin gör sig bäst med mat
    Varför är nästan alla vinprovningar begränsade till att man endast...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben