Detta är en riktigt god paté som länge varit en favorit! Smakar gudomligt tillsammans med potatis och romsås!
Ingredienser
Patén
300-400 g torskfilé
1 tsk salt
2 äggvitor
3 dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
½ krm cayennepeppar
½ dl finhackad dill
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad gräslök
Ca 11 räkor
Sås
4 dl créme fraiche
2 burkar röd caviar
Instruktioner
- Tina fisken och skär i bitar + salta. Kör i matberedaren i ca 30 sek så att de blir finfördelade.
- Häll i en äggvita och kör några sek. Späd med grädde i omgångar. Rör ned potatismjöl, cayennepeppar och det gröna.
- Vispa den andra äggvitan till hårt skum och vänd ner den i smeten.
- Häll hälften av smeten i en smord form som rymmer ca 1 ½ liter.
- Placera räkor i formen i ett lager och häll sedna
över resten av smeten. Släta till ytan.
- Täck formen med bakplåtspapper och grädda i 15-17 min på medeleffekt i micron.
- Låt patén kallna i formen. Blanda i ordning såsen och servera med kokt potatis!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vin gör sig bäst med mat
Varför är nästan alla vinprovningar begränsade till att man endast...