Fiskpaté à la "Kustens pärla"

En enkel men välsmakande paté som serveras med läcker kall sås. Lämplig som bufférätt. Hämtad från Winlunds fjärde kokbok.

Ingredienser

  • 3 hg spättafilé
  • 1 hg färsk lax
  • 160 g (1 pkt) crabsticks eller havets läckerheter
  • 3 st ägg
  • 3 dl grädde (ovispad)
  • 1-2 msk färsk dill, grovt hackad
  • 1-1½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl majonnäs
  • 1dl grädde (vispad) eller 1 dl crème fraiche
  • 100 g sik- eller löjrom
  • 1 msk cognac
  • 10 droppar citronsaft
  • 1 tsk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Kör fisk och crabsticks i matberedare. Blanda ner äggen, den ovispade grädden, dillen, salt och peppar i det finfördelade fiskköttet. Blanda väl!
    2. Häll smeten i en väl smord avlång ugnsform. Koka i vattenbad (170-200 grader) c:a 1 1/4 timme.
    3. Låt svalna. Stjälp upp. Garnera med räkor, citronskivor och dillkvistar.
    4. Serveras kall. Såsen: Blanda all såsingredienserna väl och låt stå en stund innan servering för att "dra".
    5. Servera i såssnipa vid sidan av patén

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben