God och lättgjord till förrätt eller på buffén. Görs med fördel dagen innan.
Ingredienser
200 g laxfilè
200 g Hokifilé
3 ägg
1pkt fryst dill
2 dl creme fraiche
2 msk potatismjöl
1 tsk salt
Vitpeppar
1/2 burk kräftstjärtar i lag (eller räkor/crabfish)
Sås
2 dl creme fraiche
1/2-1 burk röd stenbitsrom
Hackad dill
Instruktioner
- sätt ugnen på 200 garder.
Lägg ett smort bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform. Smörj kanterna
- Mixa allt utom kräftstjärtarna till en inte allt för slät smet, det är gott med lite bitar i.
Häll hälften av fisk-smeten i sockerkaksformen och lägg i kräftstjärtar, sen resten av smeten, täck med smort bakplåtspapper.
Ställ formen i vattenbad i långpannan och grädda i 35 min.
- Låt kallna och skär i skivor. Garnera med färsk dill och citronskivor.
Kräftstjärtar/räkor eller kallrökt lax gör det ännu godare.
- Rör samman såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vin gör sig bäst med mat
Varför är nästan alla vinprovningar begränsade till att man endast...