Fiskpaté

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

God och lättgjord till förrätt eller på buffén. Görs med fördel dagen innan.

Ingredienser

  • 200 g laxfilè
  • 200 g Hokifilé
  • 3 ägg
  • 1pkt fryst dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 burk kräftstjärtar i lag (eller räkor/crabfish)
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2-1 burk röd stenbitsrom
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. sätt ugnen på 200 garder. Lägg ett smort bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform. Smörj kanterna
    2. Mixa allt utom kräftstjärtarna till en inte allt för slät smet, det är gott med lite bitar i. Häll hälften av fisk-smeten i sockerkaksformen och lägg i kräftstjärtar, sen resten av smeten, täck med smort bakplåtspapper. Ställ formen i vattenbad i långpannan och grädda i 35 min.
    3. Låt kallna och skär i skivor. Garnera med färsk dill och citronskivor. Kräftstjärtar/räkor eller kallrökt lax gör det ännu godare.
    4. Rör samman såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vin gör sig bäst med mat
    Varför är nästan alla vinprovningar begränsade till att man endast...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben