Fiskpaté med räkor

Serverar: 10 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 600 g fiskfärs av färsk lax och kolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 citron, rivet skal
  • 2 msk hummerfond, konc
  • 2 msk majsstärkelse
  • 5 ägg
  • 4 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hackad dill och persilja
  • Fyllning
  • 200 g skalade räkor
  • Dekoration
  • 200 g skalade räkor
  • Dill
  • Machésallat
  • Rädisor
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Blanda fiskfärsen med kryddor, vitlök, citronskal, hummerfond och majsstärkelse i en bunke, och arbeta ihop färsen kraftigt.
    3. Blanda ner uppvispade ägg, crème fraiche, dill och persilja, och rör till en jämn smet.
    4. Fördela hälften av smeten i en avlång brödform, ca 1 1/2 liter. Lägg i räkorna och fyll på med resten av smeten. Banka formen i köksbänken så att ev luftbubblor försvinner. Släta till ytan med en kniv.
    5. Grädda fiskpatén i ett vattenbad i nedre delen av ugnen, ca 1 timme.
    6. Låt svalna och sedan kallna i kylen. Stjälp upp patén på ett uppläggningsfat och dekorera med räkor, dill, sallat och rädisor. En Rhodes Islandsås passar bra till liksom kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben