Hemlagad fiskpaté

Serverar: 4 portioner

Det är lätt att göra sin egen fiskpaté och det är lätt att variera den allt efter tillgång på fisk.

Ingredienser

  • 700 g fiskfärs (grov) av minst 3 olika fisksorter
  • 2 ägg
  • ½ kg färska räkor
  • 200 g sparris på burk
  • ½ dl grädde
  • 1 knippe hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Förvara fisken kallt tills du skall bereda den. Vispa äggen lätt i en bunke, tillsätt grädden och sedan fiskfärsen. Rör ned den hackade dillen och smaksätt med salt och nymald peppar. (Om du gillar muskot kan du riva i lite.)
    2. Lägg hälften av smeten i en ugnfast form, fyll på med de nyskalade färska räkorna och sparrisen. Toppa med resten av fiskfärsen.
    3. Sätt ugnen på ca 200 grader och grädda patén i vattenbad ca 1 timma.
    4. Servera en kall romsås (mitt recept på kall romsås) och nykokt potatis till. Patén kan ätas såväl varm som kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben